Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Andorra aprova el delicte fiscal a partir de 75.000€, que prescriurà als 10 anysAjusta la llei antiblanqueig al marc internacional


El Consell General d’Andorra va aprovar ahir, per unanimitat, la tipificació del nou delicte fiscal a partir d’un import de defraudació de 75.000 euros i un termini de prescripció de 10 anys. L’aprovació s’ha fet a partir de la proposta presentada pel govern andorrà via projecte de llei de modificació de la Llei qualificada del Codi Penal, que inclou la tipificació del delicte fiscal per adaptar-se als estàndards internacionals i afavorir la lluita contra el blanqueig i el terrorisme. La tipificació del delicte fiscal es fa diferenciant entre el tipus bàsic, a partir de 75.000 euros, i l’agreujat, que serà quan l’import defraudat superi els 150.000 euros o quan els fets s’emmarquin en una organització criminal.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va assegurar que era una mesura necessària per fer que el nou marc fiscal sigui eficient i efectiu, al temps que afirmava que “no vol ser un maquillatge de cara a la galeria, sinó una mesura eficaç i creïble de cara als ciutadans i a la comunitat internacional”.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: