Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

El comissari Martín Blas nega l’Operació Catalunya, que limita a “nyaps” d’informesSegons ell, ningú a la policia espanyola s’ha dedicat a aquesta tasca, tot i admetre que hi ha conflictes interns entre comissaris i “irregularitats” en la investigació del cas del pequeño Nicolás


El comissari de la policia espanyola Marcelino Martin Blas, ara jubilat i que va ser cap d’afers interns del 2012 al 2015, va negar ahir l’existència de l’Operació Catalunya, que va reduir a un conjunt d’informacions periodístiques sobre polítics catalans. Segons ell, ningú a la policia espanyola s’ha dedicat a aquesta tasca, tot i admetre que hi ha conflictes interns entre comissaris i “irregularitats” en la investigació del cas del pequeño Nicolás. També va admetre que la premsa ha publicat informes atribuïts a la policia que va titllar de “nyaps” que creu que no va redactar cap unitat policial.

En la seva compareixença a la comissió d’investigació del Parlament, l’únic policia espanyol que de moment ha acceptat declarar, va dir que ell no ha tingut mai cap relació amb el PP ni ha dirigit un grup de policies per investigar polítics catalans independentistes per la seva ideologia. Així, va desmentir diverses informacions que el situen al capdamunt de la trama, i va assegurar que no va conèixer l’exsecretari d’estat de Seguretat, Ignacio Cosidó, fins que va accedir al càrrec. També va dir que mai ha estat a Andorra ni ha pressionat els germans Cierco, de la BPA: “No sóc Superman”. També va negar que ell fes o filtrés la gravació de la conversa entre l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i l’exdirector d’Antifrau, Daniel de Alfonso.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: