Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

El Consell Interuniversitari aprova un protocol per no discriminar les persones transgènere, intersexuals i transsexualsAquesta mesura s'aplicarà en els procediments d'accés i de matrícula a les universitats


El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) –integrada per representats de les 12 universitats- ha aprovat un protocol pioner a l’estat espanyol per a la no discriminació de persones transgènere, intersexuals i transsexual.

El protocol, aprovat en la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE), s’aplicarà en els processos administratius relacionats amb l’accés a les universitats i vetllarà perquè les persones que formen part d’aquests col·lectius puguin ser anomenades amb el nom corresponent al gènere amb el qual s’identifiquen -nom d’ús comú o nom sentit-. Aquest dret es garantirà, principalment, en els procediments d’accés i de matrícula a les universitats catalanes.

Per a la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, amb aquest protocol Catalunya fa "un pas necessari" per garantir la igualtat de drets de totes les persones en l’àmbit universitari i especialment, ha dit, d’aquells col·lectius més vulnerables.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: