Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

21 setembre 2018

Els EUA es retiren de la UNESCO i acusen l'organització de tenir un "prejudici anti-Israel"La directora general de l’organització, Irina Bokova, lamenta la decisió i ho veu com “una gran pèrdua” per a la família de les Nacions Unides


El Govern dels Estats Units ha notificat aquest dijous a la directora general de la UNESCO, l’organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura, que l’abandonen. Segons un comunicat del Departament d’Estat, la decisió de retirar-se i establir una missió permanent d’observació “no ha estat presa a la lleugera” i reflecteix les “preocupacions” del país per un continuat “prejudici anti-Israel” i la necessitat d’una reforma “fonamental” en el si de l’organització.

En la notificació manifesten la voluntat de continuar “vinculats” a la UNESCO com un estat-no membre observador. Amb tot, la retirada no es farà efectiva fins al desembre del 2018 i mentrestant en continuaran sent “ple membre”. Per la seva banda, la directora general de l’organització, Irina Bokova, ha lamentat la decisió i ha considerat que suposa “una gran pèrdua” per a la UNESCO i per a la “família” de les Nacions Unides.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: