Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Felip VI confia en el diàleg bilateral amb Gran Bretanya per a una solució sobre GibraltarEl monarca espanyol protagonitza la primera visita oficial en 31 anys


Felip VI va iniciar ahir la primera visita oficial al Regne Unit en 31 anys, on la reina Isabel II exerceix d'amfitriona i el monarca espanyol va llegir un discurs davant les càmeres britàniques.

El Rei d'Espanya va expressar ahir als parlamentaris britànics la seva confiança en què el diàleg necessari i l'esforç dels dos Governs permetran avançar cap a solucions acceptables per a tots en el contenciós sobre Gibraltar, davant el qual tots dos països redoblaran la seva determinació per superar diferències.

En el segon discurs pronunciat per un monarca espanyol davant el Parlament britànic, després del qual fa 31 anys va llegir el Rei Juan Carlos, Felip VI va animar així mateix als dos Executius a seguir treballant perquè l'acord de sortida del Regne Unit de la UE garanteixi la "necessària confiança i certitud" als centenars de milers d'espanyols i britànics residents als respectius països.

Respecte a la decisió del Regne Unit d'abandonar la UE, que Espanya respecta "plenament", encara que li "pugui pesar", va posar en relleu que els Governs espanyol i britànic hauran de "treballar intensament" per mantenir "i fins i tot millorar" l'entramat de relacions que han construït tots dos països dins del projecte europeu".

També va dedicar unes paraules d'elogi a Isabel II, una "admirable reina" de la qual va enaltir el seu "patriotisme, sentit de la responsabilitat, amor al seu poble i permanent vocació de servei en benefici de tots els ciutadans britànics".

Pompa i 1.000 soldats

I és que, amb tota la pompa i els honors que marca el protocol britànic, la reina Isabel d'Anglaterra II va rebre als Reis d'Espanya en una acolorida cerimònia al Horse Guards Parade, en la qual Felip VI va saludar a la monarca, de 91 anys, amb un petó en la galta i un altre a la mà.

Mil soldats d'infanteria dels diversos regiments de la Guàrdia Real, així com 250 efectius de la Cavalleria de la Guàrdia, van rendir honors en aquesta cerimònia, celebrada en un lloc de gran simbolisme per a la Corona britànica doncs en ella té lloc cada any al començament de juny el Trooping the Colour, amb el qual s'aprofita per festejar públicament l'aniversari de la reina.

Felip VI i Letizia van arribar a l'esplanada acompanyats pel príncep de Gal·les i la seva esposa, la duquessa de Cornualla, des de l'hotel on s'havien allotjat. Felip VI i Isabel II es van muntar en l'històric 1902 State Landau, una de les joies dels carruatges reals, que tirat per sis cavalls blancs i escortada per la cavalleria de la Guàrdia Real, va marxar per l'avinguda The Mall fins al Palau de Buckingham.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: