Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

Gran Bretanya contesta a Felip VI que "no es negocia" la sobirania del poble de GibraltarEl monarca reclama “seguretat” després del Brexit per a les empreses espanyoles


El Govern del Regne Unit va dir ahir que la sobirania de Gibraltar "no és negociable" i es basa en els desitjos dels gibraltarenys, en resposta al discurs pronunciat pel rei Felip VI al Parlament britànic.

Un portaveu de l'Executiu de la primera ministra conservadora, Theresa May, va lloar els llaços d'amistat entre aquest país i Espanya però va assenyalar que persisteixen les discrepàncies en la qüestió del Penyal.

"Encara que en l'assumpte de Gibraltar no coincidim, la nostra posició és clara: la sobirania de Gibraltar no està oberta a negociació", va afirmar.

"El poble de Gibraltar ha expressat repetidament i aclaparant el seu desig de romandre sota sobirania britànica i ho respectarem", va declarar aquesta font.

Al migdia, la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va traslladar a Felip VI el seu interès per establir una "nova, sòlida i especial" relació amb la Unió Europea (UE) quan el Regne Unit abandoni al bloc comunitari.

Tots dos líders van compartir un esmorzar en la residència i despatx oficial de Downing Street, durant el qual van abordar una sèrie d'assumptes d'interès global i bilateral, va explicar en un comunicat un portaveu de Maig

Felip VI, per la seva banda, va reclamar seguretat després del Brexit tant per als ciutadans com per a les empreses espanyoles establertes en el Regne Unit, de manera que les actuals negociacions avancin cap a un resultat que minimitzi les incerteses i el risc d'obstacles en la relació bilateral.

La segona jornada de la primera visita d'Estat al Regne Unit d'uns Reis d'Espanya en 31 anys va adoptar un caràcter marcadament econòmic i va començar en Mansion House, la residència oficial del cap de la City, en el cor financer de Londres, on el Rei va presidir una trobada empresarial que va reunir a dos centenars d'alts directius espanyols i britànics. En aquest marc, el president de la patronal CEOE, Juan Rosell, va opinar que el Brexit podria ser "reversible" perquè "en política tot és possible".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: