Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Hamàs crida els palestins a començar una tercera Intifada"Afirmem que Jerusalem està unida, no és oriental ni occidental, i seguirà sent la capital de Palestina, de tot Palestina", va declarar el dirigent de Hamàs.


El cap polític del moviment islamista Hamàs, Ismaïl Hania, va cridar avui als palestins a començar demà una tercera Intifada, després del reconeixement ahir pel president nord-americà, Donald Trump, de Jerusalem com a capital israelià.

"Demà divendres 8 de desembre serà un dia de la ira i el començament d'una nova Intifada anomenada 'l'alliberament de Jerusalem'", ha dit el líder islamista en una roda de premsa a Gaza capital, on també va demanar que se suspengui la coordinació de seguretat i la cooperació "amb l'ocupació israeliana".

Per Haniyeh, "la decisió de Trump marca el final d'una fase política" i significa "un punt d'inflexió històrica per a la causa palestina".

"Afirmem que Jerusalem està unida, no és oriental ni occidental, i seguirà sent la capital de Palestina, de tot Palestina", va declarar el dirigent de Hamàs, que va dir que "Trump es penedirà de la seva decisió".

Segons el líder islamista, l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) davant la declaració de Trump "ha de sortir del túnel d'Oslo, que va proporcionar a l'ocupació la legitimitat per existir".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: