Lleida
18 - 34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 setembre 2018

La Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears guanya el Premi Nobel de la PauEl Comitè Nobel de Noruega destaca els “esforços” de l’organització per aconseguir un tractat amb la prohibició de les armes nuclears


El Premi Nobel de la Pau d’aquest any ha estat atorgat a la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN, sigles en anglès). El comitè noruec ha premiat a l’ICAN pel seu treball a l’hora de “cridar l’atenció” sobre les conseqüències humanitàries catastròfiques que té la utilització de qualsevol arma nuclear, pels seus “esforços” per aconseguir un tractat on s’aboleixi l’ús d’aquest tipus d’armament i per ser el “principal agent” de la societat civil en l’intent de crear una prohibició de les armes nuclears que quedi emparada sota el dret internacional.

Durant la cerimònia, el Comitè Nobel ha destacat que en aquests moments el risc a què s’utilitzen armes nuclears és “gran” i ha mencionat a Corea del Nord com a exemple dels països que estan “modernitzant” el seu arsenal nuclear. La Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears la formen un més d’un centenar d’ONG d’arreu del món.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: