Lleida
14 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 maig 2018

La Guàrdia Civil vincula la presidenta de Madrid amb el finançament il·legal del PPEls informes apunten que "importants despeses electorals" de les campanyes de 2007 i 2008 i "indiciàriament" de les de 2011 es van pagar mitjançant "subvencions públiques" de la Comunitat de Madrid.


La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) considera acreditat que el PP de Madrid va finançar il·legalment les campanyes de 2007, 2008 i 2011 i vincula amb aquestes pràctiques, entre d'altres, a l'actual presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i al seu predecessor, Ignacio González.

Aquestes conclusions es recullen en dos informes aportats al sumari de la trama Púnica que investiga el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, datats l'1 de març i relatius a aquesta possible finançament il·legal ia les relacions de l'Assemblea de Madrid i el grup Cantoblanco, presidit per Arturo Fernández.

En aquests informes, que obren en el sumari i als quals ha tingut accés Efe, la UCO sosté que "importants despeses electorals" de les campanyes de 2007 i 2008 i "indiciàriament" de les de 2011 es van pagar mitjançant "subvencions públiques" de la Comunitat de Madrid a través de la Fundació Fundescam.

El jutge Velasco assenyala com a responsables a l'exconseller de Presidència i exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados; l'extresorer del partit Beltrán Gutiérrez i l'exconseller de Transports Ignacio Echevarría, tots ells patrons de Fundescam.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: