Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

La 'sordesa selectiva' de Naseiro tiba la relació Ciutadans-PPEl Congrés analitza el finançament dels populars


La compareixença de l'extresorer del PP Rosendo Naseiro a la comissió de recerca sobre el suposat finançament il·legal del partit va arribar al seu moment més tibant quan el diputat de Ciutadans Toni Cantó el va acusar de tenir un "memòria i sordesa selectiva".

Toni Cantó va carregar contra el PP pel "xou" que, al seu judici, van muntar en entorpir"" contínuament l'audiència en la Cambra baixa i fer d'"intèrpret" l'extresorer, que va mostrar, en tot moment, dificultats d'audició. "L'altre dia vam tenir un tresorer mut –es referia a Luis Bárcenas– i avui tenim al tresorer sord", va dir el diputat Cantó, qui va assenyalar a Naseiro que ell "no és víctima de ningú", tampoc dels diputats de la comissió.

Naseiro, que va mantenir la seva versió que ell mai va demanar diners per al PP "a canvi de res o no gens" i que no hi havia una caixa B en la seva etapa, va dir que tampoc va donar cap "ordre" perquè es fessin donacions per al Pàg. "Eren coses del president, de Fraga, ningú li deia gens perquè tots caminaven molt regular de fons", va assenyalar.

Rosendo Naseiro va ser tresorer des de gener de 1989 fins a abril de 1990, quan va ser detingut conjuntament amb un regidor de l'Ajuntament de València i diversos empresaris per un cas de cobrament de comissions per finançar il·legalment el Pàg. El Tribunal Suprem va arxivar la causa perquè no va donar per vàlides unes escoltes telefòniques on es recollia el cobrament de comissions. Naseiro es va referir ahir al jutge Luis Manglano, que li va processar, com "un mentider (...) un home d'esquerres, dels quals jo crido vermell i que no volia que governés Espanya".

La sessió es va desenvolupar de manera atropellada. Ja des de l'inici, Naseiro es va mostrar molest i va renyar als diputats perquè considerava que "feien discursos i no preguntes concretes".

Maillo, el 'defensor'

El president de la taula, Pedro Quevedo, va haver de cridar a l'ordre en nombroses ocasions els diputats i renyar al diputat popular Fernando Martínez-Maillo per interrompre sense tenir torn de paraula per defensar Naseiro. L'extresorer, fins i tot, li va dir al diputat republicà Joan Tardà que no arribaria a la seva edat "perquè estava massa gros".

Tardà va lamentar el paper que estaven fent tant els diputats com el mateix Naseiro davant la ciutadania i va dir que la comissió és una mostra que "el sistema està absolutament corromput i podrit".

El PP va tancar la ronda dels grups amb una dura intervenció en la qual el diputat Eloy Suárez va criticar a Toni Cantó: "Tota Espanya ha vist com vostè insultava a un senyor de 82 anys". Suárez solament va fer a Naseiro una pregunta i es va dedicar a criticar a la resta de grups, especialment al PSOE que, va recordar, està implicat en nombrosos casos de corrupció.

El segon extresorer a declarar, Ángel Sanchís, va dir que creu "tot el que digui" el també extresorer del partit Luis Bárcenas, perquè li coneix "des de fa temps" i li mereix "tot el respecte". Finalment, l'actual tresorera del PP, Carmen Navarro, va assegurar que no ha fet gens des del seu lloc pel qual pugui incórrer en responsabilitats penals i va refusar parlar de la suposada destrucció dels discos durs dels ordinadors de Bárcenas.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: