Lleida
3 - 17° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 febrer 2018

Les famílies tornen a fer una crida a l'objecció de les proves de competències bàsiques de 3r i 6è de PrimàriaLa FaPaC engega una campanya per informar els pares del que consideren una avaluació ''segregadora''


Per tercer any consecutiu, la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) fa una crida als pares a perquè no portin els nens i nenes a classe els dies que es realitzin les proves de competències bàsiques de 3r i 6è de Primària. Les famílies han engegat una nova campanya per informar als pares que es vulguin sumar al moviment que critica les proves perquè consideren que crea rànquings i competència entre centres escolars, i per tant, segregació. Des de la FaPaC, Belén Tascón, membre de la junta, ha explicat és un acció ''contra una normativa'' i ''valenta'' per oposar-se a unes proves que ''no són neutres'' ja que s'introdueixen elements mercantilistes al sistema educatiu.

Des de la FaPaC es considera que les proves serveixen per elaborar rànquings entre centres escolars i per tant, en un moment de davallada de natalitat, els centres aprofiten la seva puntuació per aconseguir més preinscripcions. També denuncien que, en el cas de les proves de 6è, els instituts de referència constitueixin els grups de 1r d'ESO en funció d'aquestes notes.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: