Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

L'ONU acusa les forces ordre veneçolanes de tortura i maltractaments generalitzatsL'alt comissionat per als Drets Humans, Zeid Ra'ad Al Hussein, va decidir enviar a Panamà un grup d'experts, que van fer el seu treball a distància.


Les forces de seguretat veneçolanes han "maltractat" i "torturat" de manera "generalitzada i sistemàtica" a manifestants i detinguts, ha denunciat avui l'Oficina de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans.

"Hem rebut informes creïbles de tracte cruel inhumà i degradant per part de les forces de seguretat als detinguts, que podrien ser definits en diversos casos com a tortura", va afirmar la portaveu de l'Oficina, Ravina Shamdasani, en roda de premsa a l'afegir que "aquests no eren casos aïllats".

A més, ha denunciat que la destitució de la fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega, és una mostra més de la ruptura de l'estat de dret al país.

"La destitució de la fiscal general està en la línia del que hem estat denunciant, que l'estat de dret al país s'ha trencat i la fractura s'està aprofundint", ha afirmat en una roda de premsa la portaveu de l'Oficina, Ravina Shamdasani.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: