Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Marimar Blanco critica la poca unitat que hi ha contra el terrorismeManuela Carmena, esbroncada en l'acte d'homenatge a M. A. Blanco


La germana de Miguel Ángel Blanco demana unanimitat per combatre el terrorisme en l'homenatge al seu germà, en el qual Manuela Carmena va rebre esbroncs del públic.

"La societat basca es va sentir abans defensora de la vida que nacionalista, de dretes, d'esquerres o creient". Així va resumir Marimar Blanco com Espanya va alçar "una única veu" enfront de l'assassinat del seu germà fa vint anys.

En l'homenatge, que va tenir lloc en el Teatre Real, van participar, entre altres, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido; la ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; i el president del PP del País Basc, Alfonso Alonso.

Va ser Alonso qui es va mostrar més crític en la seva intervenció acusant Sortu de seguir alimentant l'odi i de privar del dret a la memòria a les víctimes. Per la seva banda, Cospedal va destacar que el segrest i assassinat de Blanco "va remoure les ments i els cors dels espanyols".

Al seu torn, Juan Ignacio Zodio va afirmar que l'assassinat "va suposar la fi de la por".

Va aprofitar també per advertir que "qualsevol fissura" en la unitat de tots enfront del terrorisme equival a oblidar l'obligació d'estar "al costat de les seves víctimes i no dels botxins".

Falta d'unitat contra el terrorisme

Marimar Blanco va mostrar la seva preocupació perquè amb el pas del temps, "desgraciadament", s'hagi diluït la unitat de tots els demòcrates enfront del terrorisme.

Una fissura que es va escenificar amb els esbroncs a l'alcaldessa, Manuela Carmena, després de la negativa a penjar de la façana del consistori una pancarta amb el rostre del regidor.

Els esbroncs van provocar les crítiques de tots els grups municipals i de la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes, que va agrair a la regidora i als representants d'Ara Madrid haver acudit a l'acte del Pàg.

La portaveu del PSOE-M a l'Ajuntament, Purificació Causapié, va destacar l'"enorme generositat" de Carmena acudint a l'acte del PP i la seva disposició a col·laborar i a "manifestar també el seu homenatge".

La líder municipal de Ciutadans, Begoña Villacís, també va afirmar que Miguel Ángel Blanco, "no es mereixia" que s'increpés a l'alcaldessa durant el seu record.

Per la seva banda, Manuela Carmena es va defensar dels esbroncs en Cibeles agraint la seva presència a tots els assistents, tant als "favorables a la seva persona", que, minoritaris, li aplaudien, com als quals no ho eren. Així mateix, va demanar que s'escoltés al que parla, encara que no sempre s'estigui d'acord.

L'alcaldessa va aprofitar l'acte d'homenatge per demanar que "mai torni a passar que una persona que hauria d'estar aquí no estigui".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: