Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

May diu que "no és el moment" per convocar un segon referèndum d'independència a EscòciaLa primera ministra d'Escòcia alerta que "seria antidemocràtic" que el govern britànic bloquegés la consulta


La primera ministra britànica, Theresa May, ha respost a l'anunci de la seva homòloga Escocesa, Nicola Sturgeon, de demanar poders per convocar un segon referèndum d'indepedència a Escòcia abans de la primavera del 2019. "Ara no és el moment", ha assegurat May aquest dijous en una entrevista a la cadena ITV, afegint que el govern "centrarà tots els esforços en les negociacions amb Brussel·les" i en aconseguir "un bon acord pel Regne Unit i per Escòcia". Per la seva banda, Sturgeon ha alertat que seria "inacceptable" i "antidemocràtic" que el govern de May bloquegés un segon referèndum d'independència i s'oposés "al dret dels escocesos de decidir el seu futur".

May creu que, a més, "seria injust pels escocesos" haver de prendre "una decisió tan important sense tenir tota la informació necessària".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: