Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Merkel guanya les seves quartes eleccionsLa formació d'ultradreta creix i se situa com a tercera força.


L'escrutini final dels vots de les eleccions alemanyes ha confirmat avui la victòria del bloc conservador liderat per la cancellera, Angela Merkel, amb un important retrocés, i l'estrena de l'ultradretà Alternativa per a Alemanya (AFD) al Parlament com a tercera força.

Segons les dades difoses per l'Oficina electoral federal, encara provisionals, la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel i la seva agermanada Unió Socialcristiana de Baviera (CSU) van obtenir un 33% dels vots, una caiguda de 8,5 punts respecte a fa quatre anys i el seu segon pitjor resultat després de l'31% 1949.

El Partit Socialdemòcrata (SPD), liderat per Martin Schulz, va caure al 20,5%, més de cinc punts per sota de les anteriors generals i el pitjor resultat de la història de la formació.

AFD, que en els comicis de 2013 va quedar fora del Bundestag (cambra baixa) en no aconseguir per unes dècimes el mínim necessari del 5% dels sufragis, es va fer aquest diumenge amb el 12,6%.

El Partit Liberal (FDP), formació tradicionalment frontissa a Alemanya que fa quatre anys tampoc va arribar al llistó exigit, torna a la càmera amb el suport del 10,7%.

L'Esquerra va obtenir un 9,2% dels vots, sis dècimes més que el 2013, mentre que els Verds van aconseguir el 8,9%, mig punt més que els anteriors comicis.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: