Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h

23 juny 2017

Representants de la societat civil entregaran l’armament d’ETA el 8 d’abril, segons ‘Le Monde’Rajoy reclama a ETA que es dissolgui i diu que el govern d’Espanya continuarà “aplicant la llei igual per a tots”


ETA es desarmarà completament el 8 d’abril, segons publica aquest divendres ‘Le Monde’. Segons el diari francès, centenars de representants de la societat civil i càrrecs electes entregaran l’arsenal militar dels separatistes que està amagat a l’Estat francès des de l’abandonament de la lluita armada el 2014.

“ETA ens ha confiat la responsabilitat del desarmament del seu arsenal i, la nit del 8 d’abril, estarà totalment desarmada”, ha confirmat Txetx Etcheverry, militant de l’organització Bizi. Etcheverry reclama el compromís de les autoritats franceses de fer-se càrrec dels fusells, pistoles i explosius restituïts sota al supervisió d’observadors internacionals.

Rajoy reclama a ETA que es dissolgui i diu que el govern d’Espanya continuarà “aplicant la llei igual per a tots”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat aquest divendres a ETA que es dissolgui definitivament, després que l’organització ha anunciat aquest divendres el seu desarmament unilateral. “La meva posició, i la del govern, i la del PP, és exactament la mateixa de sempre.

ETA ha decidit desarmar-se unilateralment. Que ho faci, i de pas que es dissolgui, i el govern d’Espanya el que farà és el que ha fet sempre: aplicar la llei igual per a tots”, ha dit. El president espanyol ha fet aquesta breu menció durant el seu discurs al Congrés del PP de Madrid, on també ha participat la secretària general del PP, María Dolores de Cosepdal. En declaracions a la premsa, De Cospedal ha afirmat que el que ha de fer ETA és “demostrar” l’abandó de les armes amb la seva dissolució. “Que es dissolguin d’una vegada i demostrin el que han dit”, ha sentenciat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats