Lleida
20 - 36° C (sol)
97% 26 km/h

21 juny 2018

Sánchez anuncia que el port de València acollirà el vaixell Aquarius “per raons humanitàries”, i Torra també s'ofereixMetges Sense Fronteres alerta que el viatge del vaixell Aquarius fins a Espanya és "insegur"


El president del govern, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè Espanya “compleixi els compromisos internacionals en matèria de crisis humanitàries” i aculli el vaixell Aquarius, on es troben 600 persones “abandonades a la seva sort” al Mediterrani, segons ha anunciat La Moncloa mitjanant un comunicat.

El port de destinació, segons la mateixa nota, és el de València, i els tràmits per a l’atracament es faran en coordinació amb la Generalitat valenciana. Es tracta, segons La Moncloa, de respondre a “l’obligació” de l’Estat “d’ajudar a evitar una catàstrofe humanitària i oferir un port segur a aquestes persones”, i de complir d’aquesta manera amb “les obligacions del Dret Internacional”.

Sánchez actua en aquesta direcció després que Malta i Itàlia hagin denegat els permisos perquè l’embarcació de l’ONG francesa SOS Mediteranée atraqui als seus ports. L’embarcació transporta 629 immigrants, 123 dels quals són menors no acompanyats, i 11 d’aquests nens petits, a més de set dones embarassades.

Torra s'ofereix a acollir el refugiats del vaixell Aquarius

La Generalitat també s'ofereix a acollir els 600 refugiats que transporta el vaixell Aquarius, rescatats la nit de dissabte del Mediterrani. El president del Govern, Quim Torra, ho ha anunciat a través de Twitter, després que aquest matí el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, hagi ofert el Port de València perquè el vaixell pugui desembarcar els rescatats. Prèviament, Itàlia i Malta havien tancat els seus ports per evitar l'atracament de la nau.

"Des del Govern ens oferim a acollir els més de 600 refugiats de l'Aquarius. Reiterem l'oferiment que ja va fer el març del 2016 el president Puigdemont. Estem preparats per rebre 1.800 refugiats entre institucions i entitats d'arreu del país. 600 directament per la Generalitat", ha escrit Torra. Cal recordar que aquesta mateixa tarda Metges Sense Fronteres ha alertat que traslladar el vaixell a València, en un viatge de tres dies i amb la capacitat màxima sobrepassada, és "insegur".

Metges Sense Fronteres alerta que el viatge del vaixell Aquarius fins a Espanya és "insegur"

Metges Sense Fronteres ha alertat a través de Twitter que el viatge del vaixell Aquarius fins al port de València és "insegur". Cal recordar que la nau transporta més de 600 persones rescatades la nit del dissabte al Mediterrani i que ni Itàlia ni Malta han volgut que hi atraqués.

Davant d'aquesta situació, aquest dilluns el govern espanyol ha autoritzat que el vaixell pugui desembarcar els rescatats al port de València. Des de Metges Sense Fronteres s'ha agraït el gest, però s'ha alertat que el vaixell "encara necessita instruccions formals dels Centres de Coordinació de Rescat Marítim de Roma i Madrid". I en aquest sentit, l'oenagé ha afegit: "Un viatge de tres dies a València en un vaixell que supera la capacitat màxima és insegur".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: