Lleida
10 - 19° C (sol)
97% 26 km/h

21 gener 2018

Sis dels set acusats del 'cas Adigsa' pacten amb la Fiscalia per evitar l'ingrés a presó i reconeixen els fetsEl constructor que no s'ha sumat a l'acord afirma que Felip Puig estava al corrent de les comissions i que va enviar un correu a Artur Mas


Sis dels set acusats en el judici de l'anomenat 'cas Adigsa', per suposades comissions irregulars d'empresaris a canvi de l'adjudicació d'obres de rehabilitació en pisos de protecció oficial de la Generalitat, han pactat amb la Fiscalia per evitar l'ingrés a presó i han reconegut els fets de què se'ls acusa, constitutius dels delictes continuats de prevaricació, de malversació de fons públics i de falsedat documental.

Cap de les penes que han acceptat és superior als dos anys de presó –amb la nova reforma del Codi Penal es compten per separat– i, per tant, n'eludeixen l'ingrés. L'únic acusat que no ha pactat és el constructor Juan Antonio Salguero, perquè es considera víctima de les comissions, que veu com un "xantatge". En el judici, Salguero ha declarat que, per cobrar els treballs a Adigsa, havia de pagar una comissió del 20%. També ha assenyalat davant els periodistes que va parlar per telèfon amb Felip Puig per explicar-li què estava passant, que va adreçar una queixa a Artur Mas per correu electrònic i que Ferran Falcó va demana-li que no denunciés.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: