Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

Theresa May proposa un període de transició de dos anys després del BrexitLa primera ministra britànica proposa una desvinculació "suau i ordenada" dels acords comercials o migratoris un cop abandoni oficialment la UE al març del 2019.


La primera ministra britànica, Theresa May, ha expressat aquest divendres a la tarda des de Florència (Itàlia) el desig del Regne Unit d'establir un període "d'implementació" de dos anys a partir de la sortida efectiva de la Unió Europea, prevista per la primavera del 2019. Segons ha explicat durant un discurs dedicat exclusivament a les negociacions sobre el Brexit, durant aquest període d'ajustament s'aplicarien majoritàriament les normes europees existents que defineixen la relació entre Londres i la UE "en benefici mutu" per poder fer una transició "suau i ordenada".

Per la seva banda, el negociador comunitari Michel Barnier, ha respost en un comunicat posterior al discurs que si la Unió Europea "ho desitja" la petició de May podria "ser examinada pel Consell Europeu". La premier també ha anunciat que cap estat membre haurà de "pagar més o rebre menys" a causa del Brexit.

 

"Potser estem deixant la UE però no Europa" o "la sortida del Regne Unit no significa que estiguem donant l'esquena a Europa ni que no desitgem èxit al projecte europeu" han estat alguns dels missatges de May aquest divendres en un moment, ha dit, "crític" per a les relacions entre les dues parts.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: