Lleida
8 - 20° C (sol)
97% 26 km/h

23 octubre 2018

Trump trenca el consens mundial en reconèixer a Jerusalem com a capital israeliàVa tractar de suavitzar el cop que això suposa per als palestins en declarar, per primera vegada, el seu suport a una solució de dos Estats.


El president dels Estats Units, Donald Trump, va trencar avui el consens internacional sobre Jerusalem a reconèixer-la com a capital d'Israel i ordenar que es traslladi allà l'ambaixada nord-americana, postura que va disparar la tensió a la regió i comprometre el paper de Washington com a mediador de pau.

En un discurs des de la Casa Blanca, Trump va convertir als Estats Units en l'únic país del món que reconeix com a capital d'Israel a Jerusalem, i va tractar de suavitzar el cop que això suposa per als palestins en declarar, per primera vegada, el seu suport a una solució de dos Estats.

"He determinat que és hora de reconèixer oficialment a Jerusalem com a capital d'Israel. Altres presidents van prometre fer-ho en la seva campanya electoral, però mai ho van complir. Avui, jo ho compleixo", va afirmar Trump.

"Això no és res més ni res menys que un reconeixement de la realitat. És, a més, el correcte, cosa que ha de fer-se", ha afegit el mandatari.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: