Lleida
19 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

20 juny 2018

Un terratrèmol de 8.2 graus sacseja MèxicEl sisme ha afectat l'estat de Chiapas, s'ha notat al sud i centre del país i ha activitat l'alerta per tsunami


Un terratrèmol de 8.2 graus ha sacsejat aquest divendres a la matinada Mèxic, segons ha confirmat el Servei Sismològic Nacional (SSN). El terratrèmol s'ha localitzat prop de la localitat de Tonalá, a l'estat de Chiapas, i s'ha notat al sud i el centre del país. El centre d'alerta de tsunamis del Pacífic ha emès un avís per "onades perilloses" de més de 3 metres a Mèxic, i que podrien arribar a un metre a països com Equador, El Salvador o Guatemala.

Així mateix, l'SSN ha confirmat diverses desenes de rèpliques del primer terratrèmol. El president mexicà, Enrique Peña Nieto, s'ha dirigit al Centre Nacional de Prevenció de Desastres per avaluar els efectes del sisme. Les víctimes mortals s'eleven a 33, segons ha dit el coordinador nacional de Protecció Civil de la Secretaria de Governació, Luis Felipe Puente, en una entrevista al programa 'En los tiempos de la radio'.

Tot i que en un primer moment l'SSN havia parlat d'un terratrèmol de magnitud de 8.4 graus, la darrera actualització és de 8.2. Segons ha reconegut el mateix Peña Nieto, es tracta del sisme "més intens" en gairebé un segle. Protecció Civil ha anunciat també que s'ha emès la declaratòria d'emergència pels 122 municipis de Chiapas.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: