Lleida
12 - 26° C (sol)
97% 26 km/h

26 abril 2018

Veneçuela es bolca en la consulta popular contra MaduroDos morts i quatre ferits en un incident armat a Catia


El vicepresident del Parlament de Veneçuela, l'opositor Freddy Guevara, va dir ahir que la participació en la consulta popular de l'oposició contra el Govern de Nicolás Maduro supera l'esperat amb prou feines tres hores d'iniciat el procés, per la qual cosa faran el possible perquè el flux no s'endarrereixi. "Tractarem de veure en quins llocs l'afluència ha estat massa alta perquè puguem portar (material) des d'altres llocs on ha estat mitjana. En cap lloc ha estat baixa, no hi ha un sol lloc que diguem que l'afluència està per sota de l'esperat", va assegurar als mitjans.

Els centres de votació a Veneçuela van obrir ahir les seves portes a les 07.00 hores (11.00 GMT), i alguns d'ells minuts abans, amb el que va començar la participació dels ciutadans en una consulta popular impulsada pels opositors del president, Nicolás Maduro. Els participants del plebiscit opositor havien de respondre si estan o no d'acord amb el procés constituent impulsat pel chavisme i, a més, amb instaurar un govern de transició. El president Maduro va dir que el referendo opositor és una "consulta interna" entre els partits de "la dreta".

Incident armat

Dues persones van morir i altres quatre van resultar ferides de gravetat en Catia, a l'oest de Caracas, després que un grup d'homes armats disparés durant la celebració de la consulta opositora contra el procés Constituent activat per Maduro. Abans d'aquest incident, la jornada havia transcorregut amb normalitat al país.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: