Lleida
15 - 33° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

18 juny 2018

Agricultura abona 120.765 euros de l'ajut agroambiental de millora dels hàbitats esteparisL'objectiu és revaloritzar les àrees de cultius de secà dins de les ZEPA amb tècniques agronòmiques que afavoreixen l'hàbitat de l'avifauna i n'incrementin les poblacions


El Departament d'Agricultura ha fet efectiu el pagament dels imports de la campanya 2016 de l'ajut agroambiental de millora dels hàbitats esteparis de la Pla Agrícola de Xarxa Natura 2000, corresponent a uns expedients que estaven pendents de pagament. L'import d'aquest pagament és de 120.765,98 euros a 13 beneficiaris i se suma al que ja s'havia fet efectiu el desembre de 2016, de manera que el total de beneficiaris d'aquesta línia ha estat 126 amb un import global d'ajut de 586.346,75 euros. L'objectiu d'aquest ajut és revaloritzar les àrees de cultius de secà dins de les Zones d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA) amb tècniques agronòmiques que afavoreixin l'hàbitat de l'avifauna i n'incrementin les poblacions.

Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s'emmarquen dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEDER).

Es pretén adaptar les pràctiques agrícoles convencionals i compatibilitzar-les amb la conservació de les ZEPA. Es planteja dues actuacions principals segons la gestió que es faci: la gestió de cereal i superfície lliure de sembra i la gestió del guaret.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: