Lleida
0 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

19 gener 2018

Agricultura descarta avançar la sega del cereal a les zones ZEPA del sud del Segrià per protegir les ausSobretot la calàndria i el sisó, que tenen els nius als camps d'aquests cultius


El Departament d'Agricultura ha decidit no autoritzar l'avançament de la data de la collita de cereals abans de l'1 de juny en els secans de Mas de Melons, Alfés, Segrià i Utxesa, que estan reconeguts com a Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA) al sud del Segrià. Segons han confirmat fonts de la conselleria, s'ha rebutjat la petició que havien fet les organitzacions agràries JARC i Unió de Pagesos, que al·legaven que les condicions climàtiques havien avançat el cicle del conreu i, per tant, demanaven collir al moment òptim per evitar el risc de pèrdues.

Des d'Agricultura asseguren que no es pot avançar la sega perquè perjudicaria el procés de reproducció d'espècies protegides, especialment la calàndria i el sisó, que tenen els nius en els camps de cereals. La decisió s'ha pres en funció de l'informe encarregat a la sub-direcció General de Biodiversitat i Medi Natural del departament de Territori.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: