Lleida
13 - 26° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

21 maig 2018

Agricultura posa en marxa l'Observatori de Preus de referència per a la fruita dolçaAmb la publicació de preus del préssec, nectarina i paraguaià i la previsió d'anar ampliant amb altres fruites durant la campanya


El Departament d'Agricultura publica al seu web des d'aquest divendres i de forma setmanal, els preus de préssec, paraguaià i nectarina obtinguts en base a les informacions facilitades per les principals hortofructícoles, que representen un 90% de la producció de Catalunya.

Aquests preus sectorials de referència de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya per a la fruita de pinyol s'aniran complementant les properes setmanes per tal de donar la màxima informació i transparència al mercat. La publicació dels preus de referència per a la fruita de pinyol dóna resposta al compromís del Departament amb el sector per dotar, ja aquesta campanya, de mecanismes que facin més transparent la informació sobre l'evolució dels preus al llarg de tota la cadena.

Per arribar al dia d'avui s'ha hagut de fer un llarg camí que ha comportat modificar la llei del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020 per a incorporar els preus dels productes agroalimentaris com a estadístiques d'interès de la Generalitat. Això els dóna el caràcter d'estadístiques oficials i estableix l'obligatorietat de facilitar dades per part dels operadors. D'altra banda, s'han establert els mecanismes estadístics que garanteixen la fiabilitat del sistema de captació de preus.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: