Lleida
14 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 maig 2018

Agricultura repartirà gratuïtament llet a les escoles catalanes el curs vinentEnguany, més de 22.400 alumnes de 88 centres educatius de Catalunya, han participat en la prova pilot del programa


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) repartirà gratuïtament durant el proper curs escolar llet als alumnes de 3 a 12 anys dels centres educatius catalans. En concret, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de tots els cicles de primària dels centres que ho sol·licitin rebran llet per al consum d’un got diari durant l’esmorzar o el berenar. El Departament s’encarregarà de designar un proveïdor per al subministrament de la llet i destinarà més de 2.500.000 euros a aquesta iniciativa.

Avui ho ha donat a conèixer la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que ha volgut posar l’accent en la qualitat de la llet que es produeix a Catalunya, una de les millors d’Europa, i l’alt valor nutritiu d’aquest aliment.

Aquesta acció s’emmarca en el programa europeu de distribució de llet a les escoles que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris. Catalunya és la Comunitat Autònoma que més ha apostat per aquesta iniciativa.

Prova pilot amb més de 22.400 nens i nenes

Durant aquest curs escolar 2016/2017, un total de 88 centres educatius catalans estan participant en un pla pilot per poder avaluar el funcionament del programa i poder-lo implementar l’any vinent a totes les escoles catalanes que ho sol·licitin. Aquesta proba pilot està dotada amb un pressupost d’uns 160.000 euros.

Des del mes d’abril i fins a final de curs, els alumnes de segon cicle d’educació infantil i de primària d’aquests centres estan reben un got diari de llet per esmorzar o berenar.

Precisament avui, la consellera Meritxell Serret, ha visitat el CEIP Eduard Marquina, un dels centres que està participant en el pla pilot. La consellera ha explicat que la llet és la font alimentària de calci més aprofitable i un dels aliments més complets i equilibrats per als esmorzars perquè aporta vitamines, minerals i proteïnes d’alt valor nutricional.

Segons Serret “des del Govern volem contribuir a millorar els hàbits alimentaris, a educar en el consum d’aquests aliments essencials, com és el cas de la llet”. “En un país amb vocació de tirar endavant una política alimentària basada en una dieta equilibrada, volem acompanyar a les escoles, ja que juntament amb les famílies, són el nucli on s’inculquen aquests valors i hàbits”.

El programa de Llet a les escoles compta amb la col.laboració dels departaments d'Ensenyament i Salut.

Informació i fotografia: Departament d'Agricultura

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: