Lleida
14 - 25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 maig 2018

Desenvolupen dos nous mètodes per predir el 'bitter pit', una alteració biològica que afecta la pomaAquest defecte provoca pèrdues anuals de fins a 5 milions d'euros a l'estat espanyol i els mètodes s'han provat durant 2 anys a 46 finques


L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat de Lleida (UdL) han desenvolupat dos nous mètodes per predir el 'bitter pit', un dels principals defectes que poden aparèixer en les pomes, sobretot de la classe Golden, durant l'emmagatzematge i comercialització i que fa que els fruits perdin el seu valor comercial. Això provoca pèrdues anuals de fins a 5 milions d'euros al conjunt de l'estat espanyol.

Els dos mètodes desenvolupats són ''senzills i innovadors'' i serveixen per avaluar el risc d'aparició de símptomes abans de que aquests siguin visibles a l'arbre. Els mètodes han estat provats durant 2 anys en 46 finques comercials abans de donar-los a conèixer al sector a través de publicacions a les prestigioses revistes científiques 'Postharvest Biology and Technology' i 'Scientia Horticulturae'.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: