Lleida
10-21° C (sol)
97% 26 km/h

22 octubre 2017

El celler Costers del Sió vinifica en trull de pedra del segle XI 4.000 quilos de Garnatxa i Syrah



Elaborarà 3.500 ampolles del vi Finca Siós 2017


El celler Costers del Sió ha iniciat aquest dijous la vinificació natural i espontània de 4.000 quilos de Garnatxa i Syrah en un dels trulls de pedra del segle XI que la família Porcioles-Buixó, propietària d'aquest celler de la DO Costers del Segre, va trobar i recuperar ara fa quatre anys.

Des de Costers del Sió estimen que d'aquesta anyada 2017 podran treure unes 3.500 ampolles del vi Finca Siós que es va presentar l'any passat amb la seva primera anyada 2014. A partir d'ara el raïm fermentarà durant uns 6 dies a temperatura natural entre 25 i 27 graus als trulls de pedra. Una vegada finalitzi aquesta primera fermentació, el Finca Siós 2017 farà la fermentació malolàctica de forma espontània en dipòsits d'acer inoxidable, i posteriorment entrarà en botes de roure de 500 litres de segon ús entre 10 i 12 mesos. Finalment, passarà un període d'entre 6 i 12 mesos més un cop embotellat, abans de sortir al mercat.

Fotografia: Alexandra Balaguer

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats