Lleida
18 - 34° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

22 setembre 2018

El Departament d'Agricultura, a punt per poder fer efectius els ajuts directes de la PAC als pagesos catalansCom cada any, com a organisme pagador reconegut, té previst abonar el 70% de la bestreta dels ajuts europeus en els terminis que marca la normativa comunitària


Com a organisme reconegut, el Departament d'Agricultura realitza, com cada any, els controls perceptius de les més de 46.500 sol·licituds d'ajuts directes rebudes aquest any, a través de la Declaració Única Agrària (DUN) de 2017, poder avançar el 70% dels ajuts directes de la PAC, un total de 170 milions d'euros, que són fons íntegrament comunitaris que la Unió Europea (UE) destina als pagesos i ramaders catalans.

L'Administració catalana està a punt, doncs, perquè els diners que la UE destina als pagesos es puguin fer efectius, quan es disposi d'aquests fons. D'acord amb el que estableix el Reglament Comunitari, el pagament es pot començar a fer a partir del 16 d'octubre i això ja es va comunicar dimarts passat a les organitzacions professional agràries.

La Comissió Europea, ateses les condicions climàtiques adverses que pateixen alguns països europeus, ha autoritzat incrementar del 50% al 70% el pagament de la bestreta dels ajuts directes. Aquest avançament correspon a l'ajut de pagament bàsic, l'ajut del pagament verd, el complement a joves, i l'ajut del règim de petit agricultor.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: