Lleida
19 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 juliol 2018

El foc bacterià guanya força al Pla d’Urgell amb nous focus a MiralcampEls municipis del Baix Segrià són els que tenen més hectàrees afectades


El foc bacterià que afecta a pomeres i pereres s’estén cap al Pla d’Urgell amb la detecció de nous focus a la zona de Miralcamp i deixa de ser exclusiu de les poblacions del Baix Segrià.

Des de que va reaparèixer aquesta malaltia l’any 2013 dels arbres, la zona del Segrià més pròxima a l’Aragó és la que més casos i més hectàrees infectades acumula. L’any 2015 ja s’havien detectat alguns casos aïllats fora d’aquesta àrea d’influència, en poblacions com Torregrossa o Castellserà, segons va informar el cap de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura de la Generalitat, Jordi Giné.

Giné explica que la zona més afectada continua trobant-se al Segrià, però que aquest any s’ha detectat una proliferació més gran de casos a la zona de Miralcamp, al Pla d’Urgell.

El responsable de Sanitat Vegetal assegura que no és res preocupant però que han d’estar a sobre per evitar que aquesta afecció dels fruiters segueixi avançant cap a altres comarques.

Tot i així, les comarques de Lleida van deixar de ser zona protegida del foc bacterià l’any 2015 i es va passar a conviure amb la malaltia per la qual cosa ja no es obligatori arrencar tots els arbres de la plantació afectada.

Des del primer moment que es va detectar la malaltia del foc bacterià a Lleida al 2013 fins a la sortida de la zona protegida s’havien arrencat un total de 125,52 hectàrees de perers, fet que va suposar un cost en indemnització de 1.411.388,15 euros, segons el Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: