Lleida
20 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

20 juliol 2018

La Paeria dóna suport al Manifest dels alcaldes del Segrià en defensa de la pagesia i el sector de la fruita dolçaL’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, assisteix a la reunió convocada pel Consell Comarcal i manifesta que des de l’Ajuntament de Lleida “estem al costat dels nostres pagesos. Hi ha moltes famílies i pobles del territori que en depenen".


L’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, assisteix a la reunió convocada pel Consell Comarcal i manifesta que des de l’Ajuntament de Lleida “estem al costat dels nostres pagesos. Hi ha moltes famílies i pobles del territori que depenen d’aquesta activitat i s’hi han d’adoptar mesures perquè sigui un sector competitiu”. Rodamilans també ha exposat la iniciativa de crear una xarxa d’albergs per atendre les necessitats dels temporers, acordada ahir amb les diferents administracions

L’Ajuntament de Lleida ha donat suport al Manifest del Consell d’Alcaldes del Segrià en favor de la pagesia motivat per la crisi de preus que està patint el sector de la fruita dolça durant la campanya 2017. L’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, ha assistit a la reunió d’urgència convocada pel Consell Comarcal, celebrada aquest matí a les instal·lacions d’aquest òrgan administratiu, en la qual han estat presents els representants dels 38 municipis del Segrià.

Rodamilans ha afirmat que des de la Paeria “estem al costat dels nostres pagesos. Hi ha moltes famílies i pobles del territori que depenen d’aquesta activitat i s’hi han d’adoptar mesures”. Rodamilans ha recordat que l’Horta de Lleida és un espai agrari d’uns 5 quilòmetres, amb un 80% de superfície dedicada a usos agraris i que l’Ajuntament treballa per fer-ne un entorn més competitiu i, en aquest sentit, ha desenvolupat eines de caire econòmic i social, com el Pla d’usos de l’Horta i el catàleg especial de construccions.

En el marc d’aquesta reunió, Rodamilans també ha explicat l’acord al qual es va arribar per crear una xarxa d’albergs per atendre les necessitats dels temporeres, una iniciativa de la Paeria que ha comptat amb el suport de les diferents administracions implicades, que la treballaran conjuntament.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: