Lleida
16-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

29 maig 2017

La producció de fruita de pinyol s'incrementarà un 14% a Lleida aquesta campanyaLes previsions de collira apunten que la nectarina i el préssec pla seran les que més pujaran, amb un 15 i un 16%, respectivament.


La producció de préssec i nectarina a Catalunya creixerà aquesta campanya un 13% en relació amb la passada, assolint així el seu potencial productiu en fruita de pinyol. Segons les previsions que s'han donat a conèixer aquest dimarts, s'espera arribar enguany a les 407.920 tones, respecte a les 361.258 de la darrera campanya.

Aquest increment respon al fet que els arbres han tingut les hores de fred necessàries durant l'hivern i una bona temperatura a la primavera, que ha afavorit la floració i que fa augurar un fruita de pinyol de qualitat i amb una bona mida. A més, cal tenir en compte les gelades i diverses pedregades de l'any passat que van malmetre part de la producció. A la demarcació de Lleida, una de les principals productores de fruita de pinyol de l'Estat i d'Europa, s'espera un increment del 14%, a Tarragona i Barcelona, del 5 i del 6% respectivament, mentre a Girona la producció caurà un 7% respecte a la campanya passada.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats