Lleida
12 - 30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

25 abril 2018

La sequera redueix la producció d'oli de la DOP Garrigues a 2,8 milions de quilos i n'apuja el preuLa xifra definitiva representa un 12% menys que la campanya passada i només un 35% de la capacitat productiva de la Denominació d'Origen


La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Garrigues ha tancat la campanya de producció 2016-2017 amb 2.830.000 quilos d'oli. La xifra definitiva facilitada pel Consell Regulador reflecteix els estralls de la sequera de la primavera i l'estiu de l'any passat: representa un 12% menys que la campanya passada -quan es va arribar als 3,2 milions-i només un 35% de la capacitat productiva màxima de la zona que comprèn la DOP, que amb una pluviometria normal podria arribar als 8 milions de quilos.

Així ho ha assegurat a l'ACN el president de la Denominació d'Origen, Enric Dalmau, que ha reclamat una vegada més que s'accelerin les obres del canal Segarra-Garrigues per assegurar el reg de suport que estabilitzi la producció en anys de falta de pluges. D'altra banda, la caiguda de la producció, no només a Lleida sinó a escala mundial, ha fet pujar els preus de l'oli. En el cas de la Denominació d'Origen lleidatana, l'oli envasat es ven un 10% més car però l'increment s'ha notat sobretot en les operacions a granel, amb preus fins a un 20% més alts que l'any passat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: