Lleida
19 - 35° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

19 juliol 2018

Lleida compta amb més de 2.800 explotacions ramaderes de porcí i 4,8 milions de capsEl secretari general d’Agricultura reivindica el dinamisme del sector a l’obertura de la jornada Agrobank ‘Horitzó 2020’


CaixaBank va reunir ahir a Lleida a més de 350 professional del sector agrari a les Jornades AgroBank “Horitzó 2020”. En aquestes jornades, es van donar a conèixer dades del sector porcí.

El sector porcí és estratègic per a l’economia d’Espanya. A la demarcació de Lleida hi ha més de 2.800 explotacions ramaderes de porcí i 4,8 milions de caps de bestiar. Les Terres de Lleida representen el 55% de les tones de carn de porc que es produeixen a Catalunya, segons dades d’Eurostat, les quals va ser presentades ahir a les Jornades Agràries Horitzó 2020, una trobada entre professionals i experts del món agrari que es va celebrar a la Llotja de Lleida amb l’objectiu d’analitzar la situació actual i les perspectives de futur d’aquest sector estratègic en l’economia de Catalunya.

Segons les dades d’Eurostat, a Catalunya hi ha més de 6.000 explotacions i 8,7 milions de caps de bestiar porcí, el que representa el 27% del total d’Espanya. Les explotacions catalanes produeixen anualment més de 1,6 milions de tones de carn i elaborats de porcí, el 42% del total espanyol. Catalunya representa el 57% de la facturació exterior del sector porcí espanyol, superant els 4.500 milions d’euros el 2016.

D’altra banda, el secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAPAMA Carles Cabanas va reivindicar ahir el dinamisme i el potencial de desenvolupament del sector porcí en el seu discurs d’inauguració de les Jornades Agrobank, El Futur del Sector Porcí. En l’obertura de les jornades, Cabanas va recordar que Espanya és avui la quarta potència mundial productora del sector i la tercera en capacitat exportadora, sent superada només per Estats Units i Alemanya.

“El porcí –va destacar Cabanas– és un sector capaç i dinàmic els professionals han sabut identificar i ocupar nínxols de demanda en els mercats internacionals: en ser un sector rendible per si mateix com el de les fruites i hortalisses, els professionals del porcí no reben ajudes de la PAC i han sabut trobar solucions a l’exportació”.

Actualment, el porcí espanyol ven els seus productes en països tan distants com la Xina, Mèxic, Xile, Panamà o Indonèsia i un dels seus principals actius és el seu bon nivell sanitari. “El nostre treball és incrementar les possibilitats d’accedir a nous mercats”, va assenyalar Cabanas.

A les jornades El Futur del Sector Porcí, organitzades per AgroBank de CaixaBank, hi van participar més de 350 professionals del sector agroramader.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: