Lleida
13 - 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2018

Poma de Girona denuncia que distribuïdores espanyoles fan treure l'etiqueta per evitar el "boicot" al producteL'exportació de la producció se situa en un 60%, 16 punts més que l'any anterior


El "boicot" als productes catalans també afecta els productors de Poma de Girona. El president del Consell Regulador de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, Llorenç Frigola, ha explicat el cas d'un distribuïdor de Madrid que els demana "treure de la fruita l'etiqueta que l'identifica com a tal". Una situació que Frigola espera que sigui "passatgera" i lligada a la situació política actual.

Aquest fet, però, s'ha vist compensat per un increment de les vendes a l'exterior en l'actual campanya. Fins a principis de novembre, un 60% de les pomes s'han venut a l'estranger mentre que en tot l'any passat el global va ser d'un 44%. Tot i això, els productors es queixen dels problemes que tenen per passar controls a La Jonquera (Alt Empordà). Aquest any la producció s'espera que sigui de 80 milions de tones.

Les pomes de Girona es venen sense ser identificades com a tals per evitar el "boicot". Aquesta realitat l'ha admès aquest dilluns el president del Consell Regulador de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: