Lleida
13 - 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2018

Unió de Pagesos alerta que el preu de la carn de porc ha baixat un 28% des de l'agostApunten que la principal causa és l'aturada de la demanda per part de la Xina a la Unió Europea


El sindicat Unió de Pagesos (UP) adverteix que el preu de la carn de porc ha patit una davallada del 28% des de la primera setmana d'agost, i ha passat de 1,435 euros el quilo viu en la primera setmana d'agost, a 1,028 euros el quilo viu en l'actual setmana, segons les cotitzacions del mercat de referència Mercolleida. Aquesta baixada comporta, segons el sindicat, que el preu per als ramaders ja se situa per sota del preu mitjà de costos de producció.

Per UP, la principal causa és l'aturada de la demanda per part de la Xina a la Unió Europea (UE). Durant els primers nou mesos d'aquest any, les exportacions de la Unió s'han reduït un 10% respecte a les de l'any anterior, mentre que a la Xina, les importacions de carn de porc dels països de la comunitat han disminuït un 30%. Una de les raons és perquè la Xina prioritza les importacions d'altres països més competitius tenint en compte que hi ha un augment mundial de l'oferta.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: