Lleida
13 - 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

15 novembre 2018

UP adverteix que la proposta d'orientació de la futura PAC comportarà noves reduccions de la renda agrària catalanaLa FCAC també es mostra crítica amb la proposta de la CE, especialment per "la inexistència de mesures per a l'agrupació del sector"


Unió de Pagesos considera que les orientacions de la Comunicació sobre la Política Agrària Comuna (PAC) després del 2020, presentades aquest dimecres per la Comissió Europea, "suposaran una forta retallada de les rendes de la pagesia catalana", ja que "comportaran un substancial increment de la competència deslleial al mercat únic i vers les importacions de països tercers".

En aquest sentit, el sindicat considera que "dificultaran que la pagesia faci front als reptes de la seguretat alimentària, l'ús sostenible dels recursos i el creixement". Des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) també s'han mostrat crítics amb la Comunicació que ha donat a conèixer la CE perquè "no fa cap proposta concreta de mesures de foment de la concentració del sector ni de millora de la gestió del mercat". Segons les cooperatives, Brussel·les "consolida el desequilibri de la cadena de valor, tampoc millora la gestió del mercat i no afavoreix la incorporació de joves".

Unió de Pagesos es reuneix amb Meritxell Serret per fer-li arribar les propostes del sindicat pel 21-D

D'altra banda, representants d'Unió de Pagesos s'han reunit aquest dimecres amb la consellera destituïda pel govern espanyol en aplicació de l'article 155, Meritxell Serret, per exposar-li les prioritats sindicals en política agrària amb vista a les eleccions del 21-D.

Entre altres, el sindicat defensa polítiques que assegurin el compliment de les normes que regulen el mercat, la competència i el comerç agroalimentari, i polítiques que millorin la renda agrària, compensin els costos i garanteixin inversions i finançament a l'empresa agrària. Cal recordar que Serret encapçala la candidatura d'ERC a la demarcació de Lleida.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: