Lleida
-1 - 11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

UP preveu una caiguda de la producció en cultius herbacis per les gelades, la pluja irregular i les altes temperaturesL'organització agrària estima una collita "irregular" en funció de les zones productores i de l'afectació que hagi patit la planta


Unió de Pagesos adverteix que la collita de cereals i conreus herbacis d'aquesta campanya es veurà afectada pels canvis meteorològics de l'hivern, càlid a bona part del país, i per les pluges irregulars. Unió de Pagesos remarca que mentre hi hagut manca de pluja a àmplies àrees de la plana de Lleida, del prepirineu occidental i zones de la Catalunya Central, ha plogut per damunt dels valors mitjans al Pirineu oriental i al sud.

La principal afectació a la major part del país ha estat per les gelades de final de març i finals d'abril, que van danyar "de manera important" les lleguminoses, amb pèrdues d'entre el 40% i el 100% de la producció, i superiors al 30% en blats i ordis. A la zona de la Segarra també s'han registrat problemes al néixer la colza, fet que ha provocat molts aixecaments de conreu. A més, les temperatures elevades del maig i la manca de precipitacions han afavorit, en cereal, la migració del gra, per la qual aquest es queda buit.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats