Lleida
18 - 32° C (sol)
97% 26 km/h

19 setembre 2018

La balena morta de Montgat es deshidratarà mitjançant un tractament tèrmic en una planta de TérmensLa part sòlida de la matèria orgànica resultant es convertirà en una farina combustible i la part líquida es destinarà a biodièsel


La balena que va aparèixer morta ahir dilluns en una platja de Montgat es deshidratarà mitjançant un tractament tèrmic a la planta de valorització de residus SECANIM Bio-Industries de Térmens, a la Noguera. El cadàver de l'animal ha estat remolcat amb una barca aquest dimarts al migdia al Port de Badalona i posteriorment s'ha carregat a un camió per ser traslladat cap a la planta de Térmens.

Una vegada hi arribi començarà el procés de valorització d'acord amb la normativa vigent. En primer lloc es triturarà la balena per tal que quedi reduïda a partícules d'un màxim de cinc centímetres i posteriorment se li aplicarà un tractament tèrmic per deshidratar-la. De la matèria orgànica resultant se n'aprofitarà, per una banda, la part sòlida, que es transformarà en una mena de farina combustible per a cimenteres, i per l'altra la part líquida, és a dir, els greixos, que destinaran a ús biodièsel.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: