Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

Almacelles incorpora un cotxe elèctric per a la Guàrdia UrbanaS’afegeix a l’altre vehicle policial, un Toyota Prius que s’adquirí l’any 2008, tot i que aquest es tractava d’un vehicle híbrid.


Avui divendres, 17 de febrer per la tarda, ha tingut lloc al Parc d’Europa, l’estrena del nou vehicle de la Policia Local d’Almacelles, un Renault Zoe 100% elèctric. Aquesta incorporació s’afegeix a l’altre vehicle policial, un Toyota Prius que s’adquirí l’any 2008, tot i que aquest es tractava d’un vehicle híbrid. En ambdós casos l’Ajuntament d’Almacelles, ha apostat pels vehicles mediambientalment sostenibles i curosos amb el medi ambient, essent pioners a Catalunya i a la resta de l’Estat pel que fa a la incorporació d’aquest tipus de vehicles policials a la seva flota.

En aquest acte, presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Josep Rull, s’ha posat de relleu la importància d’apostar per aquest tipus de vehicles no contaminats. A més, s’ha aprofitat l’ocasió per donar a conéixer als més menuts un seguit d’activitats i iniciatives que volien posar de relleu la importància del reciclatge i la salvaguarda del medi ambient. A l’acte, han participat prop de 350 nens i nenes de primària de l’Escola Antònia Simó i Arnó, que han gaudit d’allò més amb els inflables, els tallers de jardineria, de com fer compost, aules-taller de reciclar plàstics, una pista d’autos de xoc fet amb material reciclat i el repartiment de coca amb xocolata.

També hi han estat presents el president de la Diputació de Lleida, Sr. Joan Reñé; la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Sra. Maria José Invernón i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Sr. Ramon Farré.

El primer vehicle, un Toyota Prius

Ja, l’any 2008, l’Ajuntament d’Almacelles ja era pioner en aquest tipus de vehicles i va adquirir el primer cotxe ecològic de les Terres de Lleida que entrava en funcionament. Aquest vehicle, un Toyota Prius, compta amb un motor híbrid; és a dir funciona amb electricitat fins el 40 Km/h, tram de velocitat que és l’emprat majoritàriament pel patrulleig dels cotxes policials, i a partir d’aquesta velocitat, entra en funcionament automàticament un motor convencional de benzina.

Arriben les ajudes

L’Ajuntament d’Almacelles, en la línia d’apostar per aquest tipus de vehicles que tenen cura del Medi Ambient, va posar en vigor l’any 2013 una ordenança que bonificava al 100% l’impost de vehicles per tots aquells que siguin elèctrics o híbrids. Així doncs, l’Administració Local ha estat la primera en donar exemple amb l’adquisició d’aquest tipus de vehicles.

RENAULT ZOE (La darrera incorporació a la flota de la Policia Local d’Almacelles)

El Renault ZOE té un motor elèctric de 88 cavalls de potència. Inicialment l'autonomia era de 210 quilòmetres, però el 2015 Renault va fer canvis en el ZOE, adoptant un motor més petit i eficient que permet augmentar aquesta autonomia fins als 240 quilòmetres.

Necessita 13,5 segons per a la maniobra de l'0-100 km/h i la velocitat màxima és de 135 km/h. És possible recarregar el 80% de la bateria en 30 minuts o bé recarregar-la en unes 9 hores en un endoll domèstic.

Tota la gamma del Renault ZOE incorpora de sèrie elements com el climatitzador, el regulador i limitador de velocitat i el sistema multimèdia R-Link amb pantalla de 7" i navegador com a elements destacats. Segons els acabats, també està disponible l'accés i arrencada sense clau, els sensors de llums i pluja, llantes d'aliatge o quatre alçavidres elèctrics.

El Renault ZOE és un vehicle elèctric de cinc portes i cinc places que mesura 4,08 metres de longitud, una mida semblant al d'un Renault Clio. Té un motor elèctric de 92 CV i una bateria de 41 kWh. Amb una bateria de 22 kWh l'autonomia homologada segons el procediment NEDC és 240 km, mentre que amb la de 41 kWh pot arribar als 403 km. En una sèrie de trajectes que he fet amb un ZOE de 41 kWh, la suma de la distància recorreguda més les autonomia restant (segons indicava l'ordinador de viatge) ha estat entre 288 i 193 km.

Informació i fotografia: Ajuntament d'Almacelles

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: