Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h

23 juny 2017

BBVA cedeix 74 habitatges a la Generalitat per a lloguer social a LleidaLa Generalitat ja en té 55 en procés d’assignació a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social a la província.


El conveni subscrit entre BBVA i la Generalitat de Catalunya el passat mes de juliol, amb una vigència de 8 anys, comporta la cessió per part de BBVA a la Generalitat de 1.800 habitatges en un termini de 3 anys, per tal que siguin destinats a lloguer social per a famílies en situació de vulnerabilitat.

BBVA, en els primers 6 mesos de vigència de l’acord, ja ha entregat 840 habitatges del total acordat. Així s’ha posat de manifest aquest matí al Departament de Governació, d’Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, on Christian Terribas, director territorial de BBVA, s’ha reunit amb la consellera Meritxell Borràs, per fer balanç dels primers 6 mesos des de la firma del conveni.

Durant la trobada, Christian Terribas, director territorial de BBVA, ha destacat el compromís de BBVA amb la societat catalana en l’àmbit de l’habitatge social. “BBVA, a través de la seva política social d’habitatge, garanteix solucions als clients hipotecaris en situació de vulnerabilitat. A més, donades les actuals necessitats que viu la societat catalana en aquest àmbit, gràcies a aquest acord, BBVA facilita l’accés a un habitatge a famílies, siguin o no clients, en risc d’exclusió social”.

Per la seva banda, Meritxell Borràs ha destacat que “aquest acord amb BBVA és una mostra més del ferm compromís del govern d'incrementar el parc d'habitatges de lloguer social”, i ha afegit que “les claus lliurades són d'habitatges situats en municipis on fan molta falta” i, per tant, “són un exemple de resposta integral a les situacions de més emergència”. La titular de Governació ha explicat que “aquestes cessions serveixen per disposar d’habitatges de manera ràpida i incrementar el número de pisos socials per posar a disposició de les famílies que ho necessiten”.

Per al correcte desenvolupament del conveni, s’ha establert un comitè de seguiment tècnic format per representants de BBVA i la Generalitat. Aquest comitè, que es reuneix periòdicament, ha permès detectar les necessitats geogràfiques de cessió, davant les nombroses peticions rebudes per la Generalitat per part de famílies vulnerables. Així, BBVA ha donat una resposta àgil a aquesta demanda i en els 6 primers mesos de l’acord ha cedit quasi el 50% dels habitatges previstos a cedir en 3 anys.

A data d’avui, dels 840 habitatges ja cedits per part de BBVA, 632 es troben a Barcelona, 74 a Lleida, 90 a Tarragona i 44 a Girona. De tots ells, la Generalitat ja compta amb 456 pisos en procés d’assignació a famílies en situació de vulnerabilitat social distribuïts en 67 municipis de Catalunya, entre els quals es troben ciutats com Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mataró, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Terrassa.

En concret, a la província de Lleida, la Generalitat compta ja amb 55 habitatges en procés d’assignació a famílies vulnerables, del total dels 74 cedits per BBVA.

El procediment d’adjudicació d’aquests habitatges s’impulsa a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d’Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% dels ingressos de la unitat familiar.

Com a mesura d’acompanyament, les famílies vulnerables beneficiaries d’aquests habitatges s’inclouen en un programa social realitzat per la Generalitat per a millorar les seves condicions d’integració a la societat. El programa es dura a terme durant tota la vigència de la cessió.

Informació i fotografia: BBVA

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats