Lleida
0 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

19 gener 2018

Descobreixen a Iesso les restes orgàniques més importants del jacimentEl material és dels segles II i III d.C


Descobreixen les restes més excepcionals jaciment de la Iesso de Guissona. S’ha trobat una galleda i plats de fusta, una sabata de cuir i eines dels segles II i III d.C.

La campanya d’excavacions del jaciment de la Iesso romana de Guissona ha donat uns resultats molt satisfactoris als arqueòlegs amb la troballa d’una gran quantitat de material orgànic en un pou fora muralla. Segons el director de l’excavació, Josep Guitart, es tracta de la troballa de material d’aquest tipus més important de la història d’aquest jaciment i també a nivell de Catalunya. Un dels objectes més valorats és una galleda de fusta molt ben conservada, però també plats de fusta i eines que van caure al fons de pou entre els segles II i III d.C. El fet que aquest pou de 6 metres hagi conservat l’aigua durant els darrers 2.000 anys ha permès la conservació de tot aquest material entre el qual també s’ha trobat restes de vegetació i fruits de l’època que en terra seca s’haurien descompost. L’excavació s’ha fet durant les dues darreres setmanes en el marc de l’11è Curs d’arqueologia de Guissona que ha comptat amb una trentena de participants.

El pou on s’han trobat tots aquests materials està situat fora muralla de la Iesso romana, en el que els arqueòlegs consideren que va ser un edifici que actuava com a magatzem i que ja es va començar a excavar en anteriors campanyes. Al jaciment hi ha localitzats fins a 5 pous, dels quals només se n’han excavat 2 a finals dels anys 90 i que no van donar uns resultats tant satisfactoris com aquest tot i que també en van extreure algunes fustes.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: