Lleida
-1 - 11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

17 desembre 2017

El conseller Romeva visita dimecres la primera fossa exhumada de la Guerra Civil a Figuerola d'Orcau, al Pallars JussàLa Generalitat preveu més de quaranta accions en fosses i restes òssies durant el 2017


El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, visitarà aquest dimecres, 21 de juny, la primera fossa exhumada de la Guerra Civil a Figuerola d'Orcau (Pallars Jussà) i primera prevista en el Pla de fosses 2017-2018. La fossa es troba al cementiri de la localitat.

El Pla d'actuacions en fosses de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, impulsat pel Departament d'Afers Exteriors, contempla actuacions per aquest 2017 a l'Alt Pirineu i Aran (4), el Camp de Tarragona (6), la Catalunya Central (3), Girona (1), Lleida (8) i a les Terres de l'Ebre (mínim 20). El Pla de fosses 2017, coincideix en l'any en el qual es commemora el 80è aniversari de l'esclat de la Guerra Civil i el 85è de la proclamació de la Segona República.

L'exhumació de restes de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista complementa les tasques, realitzades pel mateix Departament, de geolocalització de fosses i del Programa d'Identificació Genètica.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats