Lleida
20-32° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

26 juny 2017

El MNAC cedeix a l'Espai Macià de les Borges Blanques una fotografia gegant de l'expresident de la GeneralitatLa imatge, que té un gran valor històric i artístic, ha estat exposada en diferents ocasions al Palau de la Generalitat


L'Espai Macià de les Borges ha incorporat una fotografia en grans dimensions de l'expresident de la Generalitat, Francesc Macià. La imatge, d'1,80 metres d'alçada aproximadament, ha estat cedida pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) després que la besnéta Macià, Teresa Pi-Sunyer, sol·licités aquest traspàs en creure que el centre borgenc era el lloc més adient per acollir la imatge.

La fotografia té un gran valor històric i també artístic, ja que ha estat exposada en diferents ocasions al Palau de la Generalitat. Actualment es troba en molt bon estat de conservació, ha estat restaurada fa poc, i està subjectada amb un suport de fusta. Amb aquesta nova adquisició, l'Espai Macià augmenta la col·lecció d'elements que permeten als visitants conèixer la història vital i política d'una de les figures polítiques més carismàtiques de la història de Catalunya.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats