Lleida
16-33° C (destapat)
97% 26 km/h

27 maig 2017

El Museu Diocesà d'Urgell explica la història contemporània del calze i la patena de NúriaLa mostra serà visitable fins al 18 de juny


El Museu Diocesà d'Urgell ha muntat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, una exposició de petit format sota el títol de 'Patrimoni cultural i exili. El periple del calze i la patena de Núria'. La mostra recull la història del calze i la patena del Santuari de Núria, dues peces litúrgiques que es van portar durant la Guerra Civil, juntament amb la Mare de Déu de Núria, a Suïssa, i que formen part de la col·lecció del Museu Diocesà.

La delegada de patrimoni del Bisbat, Clara Arbués, ha explicat que aquestes dues peces ja formen part de la col·lecció permanent del Museu, però que el que han volgut fer és donar una nova contextualització a les dues peces. En aquest sentit, Arbués, ha manifestat que "la intenció és emmarcar les peces per explicar un fet bèl·lic, la Guerra Civil, el seu exili, i malgrat ser peces del segle XIII, aquí expliquem la seva història contemporània".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats