Lleida
19 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

24 juny 2018

Entreguen els primers documents que acrediten l'anul·lació del judici polític contra víctimes del franquisme a Lleida



A una veïna de Vilanova de la Barca que ha rebut els papers referents al seu avi i besavi


El director dels Serveis Territorials de Justícia, Jaume Monfort, ha lliurat aquest dimecres els primers documents personalitzats que donen fe de la nul·litat d'un judici o un consell de guerra dictat per causes polítiques a Catalunya per la dictadura franquista contra víctimes a Lleida. Concretament, els documents lliurats fan referència a Arturo Gené Roca i a Emilio Solans Pardes, condemnats el 1939-1940 i el 1943 per un tribunal militar franquista a 20 anys de reclusió temporal commutada a 6 anys i 1 dia de presó major i a reclusió commutada a 15 anys de reclusió menor, respectivament.

Eva Géne, néta i besnéta d'ambdós ha recollit els documents i ha destacat ''l'emoció'' que li ha suposat tant per la banda del pare com la mare i més tenint en compte que tot just l'estiu passat va morir el seu padrí, fill de Emilio Solans.

Arturo Gené va formar part, com a secretari, del Comitè Revolucionari del POUM a Vilanova de la Barca (Segrià) des del 28 de setembre de 1936 fins al 9 de novembre del mateix any. Cridat a files el desembre de 1936, va anar al front a Belchite. Fou empresonat arran d'una denúncia d'un cosí feixista.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaç



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: