Lleida
-2 - 9° C (sol)
97% 26 km/h

23 febrer 2018

ERC confia sumar al Congrés una majoria suficient per rebaixar el valor cadastral de les construccions rústiquesA través d'una moció que presentaran dimarts vinent a la Cambra Baixa


El grup parlamentari d'ERC confia sumar al Congrés els vots de la resta de partits de l'oposició per deixar en minoria el PP i aconseguir que tiri endavant la rebaixa del valor cadastral de les construccions rústiques. Ho faran a través d'una moció que els republicans presentaran dimarts que ve a la Cambra Baixa. Al maig del 2016 ERC ja va presentar un text similar al Senat, però allà la majoria absoluta del PP el va tombar tot i aconseguir el suport de la resta de formacions.

Esquerra recorda que actualment a les construccions sobre sòl rústic se'ls aplica al mateix valor cadastral que a les urbanes, i això es tradueix en un "valor patrimonial molt per sobre del preu de mercat" i "no ajustat a la realitat’. Els republicans remarquen que això incideix directament sobre les economies familiars ja que dispara l'import de l'IBI que han de pagar per aquestes construccions, imputa el nou valor patrimonial a la declaració de la Renda i, en conseqüència acaba afectant aspectes com la petició d'ajuts i de beques o el que s'ha de pagar en les transmissions patrimonials.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: