Lleida
5 - 16° C (sol)
97% 26 km/h

21 novembre 2018

Investiguen dos casos més de possibles atacs d'os a ramats, als ports de Tavascan i de la BonaiguaLa matinada de dissabte, tres ovelles van morir a causa de l'estampida, mentre que la matinada de dilluns, no es va produir cap baixa


Tècnics del departament de Territori i Sostenibilitat, de què depèn Medi Ambient, estan investigant dos nous possibles casos més d'atacs d'os a ramats al Pirineu de Lleida que han tingut lloc aquest cap de setmana. El primer d'ells va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte al voltant del tancat electrificat a l'agrupació de ramats del Port de Tavascan, al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà).

A causa de l'estampida van morir per asfíxia tres ovelles, dues de les quals a l'acte i una altra més dos dies després. El segon cas va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns a l'agrupament del Port de la Bonaigua. En aquest cas, però, no es va produir cap baixa, segons el recompte del pastor i els ramaders, ha informat el departament.

Mustafà, el pastor que acompanyava el ramat al Port de Tavascan ha explicat a l'ACN que els fets van tenir lloc cap a dos quarts de dues de la matinada i que les ovelles es van espantar "molt". Diu que va veure com els dos gossos mastins que estaven amb el ramat bordaven fortament i les ovelles fugien corrents cap avall.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: