Lleida
21-40° C (sol)
97% 26 km/h

23 juny 2017

L'ACA assessora municipis lleidatans al voltant del nou reglament sobre inundabilitatL'agència ha visitat l'Ajuntament de la Granja d'Escarp, un municipi que té gran part del seu terme municipal en zona inundable


L'Agència Catalana de l'Aigua s'ha reunit recentment amb l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Soler, per analitzar les conseqüències del nou reglament del Domini Públic Hidràulic, aprovat el passat mes de desembre pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, més restrictiu que la legislació que fins ara estava vigent.

Això ha evidenciat preocupacions entre molts alcaldes, sobretot en aquells municipis de muntanya que tenen gran part del seu terme municipal en zona inundable.

En la reunió entre l'ACA, encapçalada pel seu cap de la demarcació territorial a Lleida, Manel Pascual, i l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Solé, s’han analitzat les possibilitats tècnques i legals en les que el municipi es pugui enquadrar en un marc d'excepcionalitat previst pel nou reglament. Aquest marc permetria un tracte especial, possibilitant el desenvolupament dins de la zona inundable de flux preferent, amb les precaucions constructives necessàries per minimitzar els riscos per a les persones i els bens. En aquesta zona de flux preferent, en una situació normal, les limitacions a noves construccions són molt estrictes, atès el risc hidràulic associat a la mateixa.

S'ha acordat que continuaran els contactes, ampliant-los a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), per analitzar les singularitats del municipi i la vigència dels mapes oficials de la CHE en aquesta zona, que recalcularia el propi Ajuntament amb l'assessorament adequat.

L'agència té previst fer altres trobades amb aquells municipis que necessitin aclarir dubtes i analizar quins són els següents passos a seguir.

Informació i fotografia: Agència Catalana de l'Aigua

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats