Lleida
18 - 35° C (sol)
97% 26 km/h

17 juliol 2018

L’Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de construcció del gimnàs del Col·legi Àngel GuimeràLa capital de l’Urgell endega el nou curs amb la incorporació d’una línia d’ESO a l’INS Manuel de Pedrolo


L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat les obres de construcció del gimnàs del Col·legi Àngel Guimerà, una de les principals inversions en equipaments del present mandat. L’empresa Serboniu SL s’encarrega dels treballs amb un pressupost d’adjudicació fixat en 187.000 euros. La Regidoria d’Urbanisme preveu que les obres finalitzin d’aquí a tres mesos

La capital de l’Urgell satisfa així una vella demanda d’aquest centre públic d’ensenyament, els alumnes del qual realitzen actualment les classes de gimnàstica al pati exterior del recinte. D’altra banda, a més d’activitat física, el gimnàs permetrà acollir celebracions i trobades escolars. L’edifici tindrà una superfície de 430 metres quadrats i s’aixeca a la part posterior del recinte vora el carrer Gabriel de Tàrrega. Per no interferir en el desenvolupament de l’activitat docent, s’ha aixecat una tanca provisional de seguretat que delimita el solar de les obres.

Dinamitzar l’activitat social, cultural i esportiva al barri

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que la construcció del gimnàs del Col·legi Àngel Guimerà contribuirà també a dinamitzar l’activitat social, cultural i esportiva al Barri del Cor de Maria, al sector nord del nucli urbà. Per això, es preveu que la pista del gimnàs tingui usos extraescolars fora de l’horari lectiu. Del cost total de la inversió, la Generalitat de Catalunya sufragarà 90.000 euros i la resta anirà a càrrec del consistori targarí. Més endavant es desenvoluparà també una segona fase amb què s’incorporaran vestidors a l’edifici i altres elements per transformar el gimnàs en un pavelló multiusos.

Inici del nou curs escolar a Tàrrega

Les dues escoles bressol de titularitat municipal de Tàrrega (El Niu i La Pau) han iniciat avui el nou curs 2017-2018 amb un total de 137 alumnes matriculats. Són 7 menys que el curs anterior, xifra que suposa un descens del 4,8%. El volum d’alumnat de 0-3 anys és de 63 infants a La Pau i de 74 infants al Niu. Val a dir que ambdós centres compten amb aules dedicades exclusivament a nadons.

Segons la Regidoria d’Ensenyament, les llars d’infants municipals han reobert avui les portes sense cap incidència. D’altra banda, les dues escoles bressol concertades de la ciutat han registrat 70 matriculacions: 39 a la Llar Sant Eloi i 31 al Col·legi Sant Josep. La població escolar de 0-3 anys a Tàrrega ascendeix en total a 207 alumnes (11 menys que el curs anterior).

Infantil, Primària i Secundària a Tàrrega

Pel que fa a Educació Infantil, el curs escolar 2017-2018 ha arrencat a Tàrrega amb un total de 615 alumnes, un augment del 6,2% en relació a l’any passat. Són 398 alumnes matriculats als centres públics i 217 als centres concertats. Quant a Educació Primària, el volum de matriculacions se situa en 1.272, fet que suposa un increment del 3,3%. Són 826 alumnes matriculats als centres públics i 446 als centres concertats.

La principal novetat del nou curs a Tàrrega és la incorporació d’una nova línia més d’ESO, en concret a l’Institut Manuel de Pedrolo. Això suposa que la xifra total d’alumnat a Tàrrega pel que fa Educació Secundària passa de 958 a 1.002 matriculacions. Són 689 alumnes corresponents als centres públics i 313 als centres concertats. Tot plegat suposa una població escolar d’Infantil, Primària i Secundària a la capital de l’Urgell xifrada en 2.889 alumnes, un augment del 4,3% en relació al curs anterior. La distribució per centres d’Infantil, Primària i Secundària és:

Centres públics

· Escola Jacint Verdaguer: 456 alumnes · Infantil (150) i Primària (306)

· Escola Àngel Guimerà: 427 alumnes · Infantil (138) i Primària (289)

· Escola Maria Mercè Marçal: 341 alumnes · Infantil (110) i Primària (231)

· Institut Manuel de Pedrolo: 369 alumnes · ESO

· Institut Alfons Costafreda: 320 alumnes · ESO

Centres concertats

· Col·legi Sant Josep: 629 alumnes · Infantil (140), Primària (289) i ESO (200)

· Escola Pia: 347 alumnes · Infantil (77), Primària (157) i ESO (113)

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats

Amb el suport de: